Transferdruk

Bij transferdruk wordt het logo of de tekst eerst op een folie of drager aangebracht. Daarna perst men dit logo op het textiel (met een pneumatisch pers).

Transferdruk is onder te verdelen in 3 groepen:

1.

Zeefdruk Transfer
Bij deze techniek wordt het zeefdruk proces aangebracht op een drager (Transfer). Ideaal voor artikelen die niet direct met zeefdruk kunnen bedrukt worden (bv. jassen). Daarbij kunnen deze transfers in grotere aantallen besteld worden om achteraf te gebruiken voor bijbestellingen zonder dat de zeef hiervoor terug moet ingesteld worden.

2.

Digitale Transfer
Bij digitale transfer wordt het ontwerp digitaal geprint. Ideaal om foto’s in goede kwaliteit op het textiel te persen. Het aantal kleuren speelt hierbij geen rol. Voor kleinere oplages is dit dus een perfecte oplossing.

3.

Flex Transfer
Deze techniek is hetzelfde als de digitale transfer, maar je kan hier kiezen uit een beperkte kleurenkaart. Aan de hand van deze kleuren zal het logo/tekst er door een snijplotter uitgesneden worden. Achteraf wordt dit met een pneumatische pers op de textiel geperst.

Voordelen van transferdruk:

  • verschillende mogelijkheden voor elke toepassing
  • zeer geschikt voor kleinere oplages
  • ideaal om te personaliseren (bv. met naam of nummer)
  • geschikt voor full colour en foto's
  • wasbaar tussen de 40°C en 60°C (afhankelijk van type transfer)

Sublimatiedruk

Sublimatie is een relatief nieuwe manier van drukken. Sublimeren houdt in dat een digitaal geprinte tekst door middel van een hittepers in de polyestervezel wordt gedrukt. Het bijzondere hiervan is dat poyestervezels bij een bepaalde temperatuur gaan openstaan. De inkt vergast onder invloed van diezelfde temperatuur en zakt vervolgens in de openstaande polyestervezel. Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt is opgesloten in het shirt.

De opdruk is dus op geen enkele manier meer te verwijderen.

Deze druktechniek is alleen uitvoerbaar op wit polyester.

Ook kunnen wij deze techniek toepassen op o.a. speciaal vervaardigde mokken en kopjes.